Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz3JJmluCS6

Thursday, 20 November 2014

CARA-CARA MENGGUNAKAN OVULATION TEST (OPK) DENGAN BETUL

CARA-CARA MENGGUNAKAN OVULATION TEST (OPK) DENGAN BETUL


Assalamualaikum,

Entry kali ini kami ingin berkongsi tentang cara-cara menggunakan ovulation test (opk) dengan betul. Walaupun nampak macam kacang goreng tapi kepada adik2 sana yang baru berkahwin, mungkin alat ini baru bagi mereka dan tidak pernah dilihat sebelum ini apatah lagi nak guna alat ini. Oleh itu entry kali ini kami ingin tunjukkan cara-cara menggunakan opk dengan betul.

Seperti post kami yang terdahulu KLIK SINI, pertama sekali sebelum menggunakan opk, anda perlu tentukan kitaran haid anda terlebih dahulu...yang ini sangat penting sebab kita tak boleh main suka2 nak test ikut suka hati kita....kenapa penting? sebab melalui kitaran haid ini, kita akan mulakan ujian pada hari yang dianggarkan seperti jadual dibawah supaya kita tak terlepas daripada mendapat keputusan positif.


Tempoh kitaran haid
Mula gunakan strip pada
21 hari
Hari ke 6
22 hari
Hari ke 6
23 hari
Hari ke 7
24 hari
Hari ke 7
25 hari
Hari ke 8
26 hari
Hari ke 9
27 hari
Hari ke 10
28 hari
Hari ke 11
29 hari
Hari ke 12
30 hari
Hari ke 13
31 hari
Hari ke 14
32 hari
Hari ke 15
33 hari
Hari ke 16
34 hari
Hari ke 17
35 hari
Hari ke 18
36 hari
Hari ke 19
37 hari
Hari ke 20
38 hari
Hari ke 21
39 hari
Hari ke 22
40 hari
Hari ke 23
41 hari
Hari ke 24
42 hari
Hari ke 25


Andai kata anda buat ujian opk tanpa ikut hari yang dicadangkan, sebagai contoh sepatutnya anda perlu mulakan ujian pada hari ke 10 dari hari pertama haid anda, dan anda pula nak mula menggunakan opk pada hari ke 15 dari haid anda maka kemungkinan pada hari yang anda tak buat tadi mungkin dah positif. Jadi jika anda teruskan juga ujian sehingga period, anda tidak mungkin akan dapat keputusan yang positif..dan ini merupakan satu pembaziran...huhu...

Ok, berbalik kepada cara-cara menggunakan opk, sila ikut langkah2 di bawah;



Ok, pertama sekali anda kena beli la dulu opk ...ye tak??? ok, make sure anda beli awal supaya anda tak terlepas dari hari sepatutnya anda mulakan ujian. Atau hari pertama period anda tu terus order, jadi bila nak guna senang...betul tak???..hihi.
ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
ovulation test

Di atas adalah contoh ovulation test yang dijual oleh kami (deaifa marketing). Pastikan opk yang anda beli masih belum exp agar tidak menjejaskan keputusan opk.

Bagi anda yang beli stok banyak, pastikan simpan stok anda di tempat yang kering dan sejuk...Jangan sesekali tinggalkan stok anda di dalam kereta, atas peti ais atau tempat-tempat yang panas kerana ini akan merosakkan strip anda.

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
contoh exp date dan cara-cara guna juga tertera di belakang packet


Next step, koyakkan packet seperti di bawah. jangan koyakkan di bahagian yang tiada tempat koyak tu bagi mengelakkan strip rosak..

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
ovulation test opk



keluarkan strip dan anda akan dapat seperti di bawah, silica gel tu berfungsi untuk menyerap lembapan bagi mengekalkan kualiti produk ovulation test.

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
ovulation test
Ok, ini adalah contoh opk yang kami jual, strip berwarna pink ya...jangan silap, sebab lain seller lain color stripnya tapi untuk ovulation test dari deaifa stripnya berwarna pink bukan biru dan bukan hijau dan bukan color2 lain...dan strip kami berdiamter 4mm.....ok faham semua????..hihihi....


ok next, celupkan strip anda ke dalam urine pada kedudukan seperti di bawah...yang perlu kita celup adalah hujung strip yang berwarna putih dengan garisan maximum dan bukannya hujung yang berwarna pink...

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen


Pastikan anda celup ke dalam urine anda tidak melebihi garisan maximum. Buat kiraan 1-20 dan angkat strip dan letakkan di atas tempat yang kering dan bersih....dan tgk result anda dalam tempoh 10 minit. Selalunya bila nak subur, line laju sahaja naik. tapi klu bukan waktu subur line lambat skit naik...jadi sabar ya tgk result...

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen



ok, atas ni adalah contoh strip yang telah digunakan...ok cer teka result positif ke negatif????..of course la negatif sebab satu line sahaja keluar...hihi...klu dapat result macam atas ni apa perlu buat????

Ok, klu dapat macam result kat atas ni, anda perlu repeat test keesokannya pada waktu yang sama, dan ulang perkara yang sama sehingga dapat positif...

Bagaimana contoh ovulation test yang positif?????? Boleh tgk video di bawah ya...happy watching...:):)






apakah syarat-syarat gunakan opk????? KLIK SINI

No comments:

Post a Comment