Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz3JJmluCS6

Monday, 30 November 2015

Kenapa Tak Boleh Skip Ujian OPK Walaupun Sehari je?????

Assalam,

Ekceli dah lama admin nak post entry ni buat pelanggan2 kami yang dikasihi..tapi atas kekangan waktu asyik tertangguh2 sahaja...

Kenapa Tak Boleh Skip Ujian OPK Walaupun Sehari???

Tidak dinafikan, kebanyakan pelanggan2 kami adalah baru dengan dunia OPK ni (ovulation test)...dan ada juga yang memang tidak tahu menahu langsung apa itu OPK...bagi yang tak tahu langsung apa itu OPK boleh klik disini...

ok berbalik kepada topik diatas, admin sangat2 berharap agar pelanggan2 yang admin guide jangan skip ujian opk walaupun sehari...kenapa??? sebabnya, pertama sekali result OPK sebelum dan selepas positif adalah sama...means cth andai kata admin kata anda boleh mula ujian OPK pada sekian2 haribulan dan jgn skip walaupun sehari, dan mula2 anda ikut kata admin mula pada hari tersebut...tup2 harini bizi tak dapat nak buat test OPK..dan esok sambung balik OPK cam biasa pastu tak jumpa positif OPK sampai hari dijangka uzur dan kemudian dtg jumpa admin blk kata tak jumpa positif..bila admin check blk rekod rupanya ada skip sehari dua,,,jadi admin memang tak dapat nak pastikan sama ada betul2 ke anda tak jumpa positif ataupun kemungkinan hari yang anda tak buat test tu dah positif....ini kerana setiap individu tak sama....ada orang yang OPK akan positif 2 hari, ada juga yang OPK positif sehari je...dan ada juga individu yang OPK nya positif beberapa jam shj (yang ni jenis ovulate sgt cepat)...jadi jika anda jenis ovulate cepat, cth jenis yang OPK positif sehari shj kemungkinan hari yang anda skip sehari tu positif dan keesokannya OPK akan negatif blk....klu anda bernasib baik, mgkin saje2 test akan jumpa positif tapi itu jarang berlaku bg mereka yang period tak normal....

jadi adalah sgt penting agar kita disiplin kan diri buat OPK hari2 tanpa skip sehingga jumpa positif...klu dah jumpa positif dah boleh stop dah OPK dan tggu ujian UPT pulak lepas tu.......klu nasib baik mgkin jumpa positif OPK awal....nak baby tak???? klu ya kena rajin ya adik2..insyaallah setiap usaha yang kita lakukan akan membuahkan hasil...usaha semaksima yang boleh,,,insyaallah Allah akan makbulkan doa kita suatu hari nanti,,,tak kira cepat ataupun lambat...

Disini, admin nak bg cth ujian OPK pelanggan kami  yang kami guide agar anda semua tak skip lg ujian OPK dari tarikh yang ditetapkan....ini adalah real testimoni pelanggan kami, tujuan admin share adalah untuk menunjukkan bahawa pentingnya jangan skip OPK walaupun sehari...ingat ya.!!!! jangan skip OPK walaupun sehari... hihi









p/s: semoga usaha pelanggan kami di atas ni membuahkan hasil..admin menanti result daripada beliau,,,amin...



wallahualam...:)




















Thursday, 20 November 2014

CARA-CARA MENGGUNAKAN OVULATION TEST (OPK) DENGAN BETUL

CARA-CARA MENGGUNAKAN OVULATION TEST (OPK) DENGAN BETUL


Assalamualaikum,

Entry kali ini kami ingin berkongsi tentang cara-cara menggunakan ovulation test (opk) dengan betul. Walaupun nampak macam kacang goreng tapi kepada adik2 sana yang baru berkahwin, mungkin alat ini baru bagi mereka dan tidak pernah dilihat sebelum ini apatah lagi nak guna alat ini. Oleh itu entry kali ini kami ingin tunjukkan cara-cara menggunakan opk dengan betul.

Seperti post kami yang terdahulu KLIK SINI, pertama sekali sebelum menggunakan opk, anda perlu tentukan kitaran haid anda terlebih dahulu...yang ini sangat penting sebab kita tak boleh main suka2 nak test ikut suka hati kita....kenapa penting? sebab melalui kitaran haid ini, kita akan mulakan ujian pada hari yang dianggarkan seperti jadual dibawah supaya kita tak terlepas daripada mendapat keputusan positif.


Tempoh kitaran haid
Mula gunakan strip pada
21 hari
Hari ke 6
22 hari
Hari ke 6
23 hari
Hari ke 7
24 hari
Hari ke 7
25 hari
Hari ke 8
26 hari
Hari ke 9
27 hari
Hari ke 10
28 hari
Hari ke 11
29 hari
Hari ke 12
30 hari
Hari ke 13
31 hari
Hari ke 14
32 hari
Hari ke 15
33 hari
Hari ke 16
34 hari
Hari ke 17
35 hari
Hari ke 18
36 hari
Hari ke 19
37 hari
Hari ke 20
38 hari
Hari ke 21
39 hari
Hari ke 22
40 hari
Hari ke 23
41 hari
Hari ke 24
42 hari
Hari ke 25


Andai kata anda buat ujian opk tanpa ikut hari yang dicadangkan, sebagai contoh sepatutnya anda perlu mulakan ujian pada hari ke 10 dari hari pertama haid anda, dan anda pula nak mula menggunakan opk pada hari ke 15 dari haid anda maka kemungkinan pada hari yang anda tak buat tadi mungkin dah positif. Jadi jika anda teruskan juga ujian sehingga period, anda tidak mungkin akan dapat keputusan yang positif..dan ini merupakan satu pembaziran...huhu...

Ok, berbalik kepada cara-cara menggunakan opk, sila ikut langkah2 di bawah;



Ok, pertama sekali anda kena beli la dulu opk ...ye tak??? ok, make sure anda beli awal supaya anda tak terlepas dari hari sepatutnya anda mulakan ujian. Atau hari pertama period anda tu terus order, jadi bila nak guna senang...betul tak???..hihi.
ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
ovulation test

Di atas adalah contoh ovulation test yang dijual oleh kami (deaifa marketing). Pastikan opk yang anda beli masih belum exp agar tidak menjejaskan keputusan opk.

Bagi anda yang beli stok banyak, pastikan simpan stok anda di tempat yang kering dan sejuk...Jangan sesekali tinggalkan stok anda di dalam kereta, atas peti ais atau tempat-tempat yang panas kerana ini akan merosakkan strip anda.

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
contoh exp date dan cara-cara guna juga tertera di belakang packet


Next step, koyakkan packet seperti di bawah. jangan koyakkan di bahagian yang tiada tempat koyak tu bagi mengelakkan strip rosak..

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
ovulation test opk



keluarkan strip dan anda akan dapat seperti di bawah, silica gel tu berfungsi untuk menyerap lembapan bagi mengekalkan kualiti produk ovulation test.

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen
ovulation test
Ok, ini adalah contoh opk yang kami jual, strip berwarna pink ya...jangan silap, sebab lain seller lain color stripnya tapi untuk ovulation test dari deaifa stripnya berwarna pink bukan biru dan bukan hijau dan bukan color2 lain...dan strip kami berdiamter 4mm.....ok faham semua????..hihihi....


ok next, celupkan strip anda ke dalam urine pada kedudukan seperti di bawah...yang perlu kita celup adalah hujung strip yang berwarna putih dengan garisan maximum dan bukannya hujung yang berwarna pink...

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen


Pastikan anda celup ke dalam urine anda tidak melebihi garisan maximum. Buat kiraan 1-20 dan angkat strip dan letakkan di atas tempat yang kering dan bersih....dan tgk result anda dalam tempoh 10 minit. Selalunya bila nak subur, line laju sahaja naik. tapi klu bukan waktu subur line lambat skit naik...jadi sabar ya tgk result...

ovulation test kit murah, opk, pregnancy test murah, ovulation predictor kit, cheapest, rm1, borong,deaifa marketing, ovulation test, hamil2u.com, opk deaifa, upt deaifa, 60sen



ok, atas ni adalah contoh strip yang telah digunakan...ok cer teka result positif ke negatif????..of course la negatif sebab satu line sahaja keluar...hihi...klu dapat result macam atas ni apa perlu buat????

Ok, klu dapat macam result kat atas ni, anda perlu repeat test keesokannya pada waktu yang sama, dan ulang perkara yang sama sehingga dapat positif...

Bagaimana contoh ovulation test yang positif?????? Boleh tgk video di bawah ya...happy watching...:):)






apakah syarat-syarat gunakan opk????? KLIK SINI

Monday, 17 November 2014

APA SYARAT-SYARAT MENGGUNAKAN OPK????

APA SYARAT-SYARAT MENGGUNAKAN OPK????


Ramai yang bertanya kami, apakah syarat-syarat sebelum menggunakan OPK. Ok, disini kami ingin berkongsi apakah syarat-syarat atau tips2 bagi menggunakan OPK...ekceli syarat2 ni takde la berat sgt untuk diikut...hihi...insyaallah klu kita ikut kita akan dapat result yang diidamkan oleh anda semua iaitu opk yang positif jelas dan terang....:):)

Antara syarat-syaratnya adalah:

1) Jangan gunakan urine pertama sewaktu anda bangun tido. Ingat ya OPK dan UPT tak sama ya...:):)

2) Jangan minum air terlalu banyak atau jangan minum air 2 jam sebelum ujian...ok bab ini memang payah skit bagi anda yang dah terbiasa minum air dengan byk..huhu...ini kerana klu urine cair memang sangat susah nak detect, klu sepatutnya positif pun akan nampak macam negatif sebab urine cair sgt...jadi kami pun tak boleh nak conclude sama ada betul2 positif ke atau belum lg....huhu...

3) jangan makan makanan yang mengandungi air sebelum test sebagai contoh tembikai, mee sup ...ok yang ini pun akan buat urine kita cair...

4) Selepas ujian, letakkan strip anda di tempat yang kering dan bersih...klu anda letak pada tempat yang kotor dan lembap, strip akan menyerap kotoran yang ada dan sebab tu opk anda akan ada tompok2 hitam dan nanti akan buat strip anda tak cantik utk di letak pada diari ttc/kehamilan anda..Betul tak? hihihihi...........

5) Waktu yang sesuai adalah dari jam 10 pagi hingga 8 malam ( waktu yang anda rasa kurang minum dan kurang makan)...ok yang ini pun sgt penting, sebab ada yang test pada waktu 2 pagi atau waktu bangun tido 6 pg, yang ini sangat tidak digalakkan wahai customer tersayang...

5) Ok, lagi satu syarat, anda kena bersabar gunakan OPK wahai para ttc, sebab OPK bukan kita lakukan untuk sehari dua dah dapat positif, ada yang sampai berpuluh-puluh hari baru dapat positif pun ada...jadi jangan cepat gelabah klu baru cd 14 masih tak positif...sebab lain orang lain waktu suburnya....ada cepat dan ada lambat bergantung juga pada kitaran haid masing-masing....huhu


Insyaallah klu syarat2 di atas diikuti anda akan dapat result seperti di bawah bila menghampiri waktu subur...


 
 
 
 




Ha, suka tak klu dapat result macam kata atas ni????, mesti suka kan??? hihi...semua picture ini adalah picture yang dikongsi oleh pelanggan deaifa marketing dan mereka telah follow segala syarat2 seperti di atas sebelum menggunakan Ovulation Test OPK  Deaifa Marketing....:):)


Nak tengok pelanggan kami yang dah berjaya hamil???? KLIK SINI



BOLEHKAH GUNA OPK KALAU AMBIL CLOMID????

BOLEHKAH GUNA OPK KALAU AMBIL CLOMID????


Assalam ramai yang bertanya pada kami , jikalau ambil clomid boleh ke guna OPK??....jawapannya boleh kerana clomid merupakan ubat kesuburan yang diambil atas nasihat dr manakala OPK adalah alat untuk mengesan lh surge, maka peluang untuk hamil adalah tinggi cuma menjadi permasalahan disini, ujian OPK hnya boleh dijalankan sekurang-kurangnya 3 hari selepas pengambilan clomid yang terakhir bagi mengelakkan anda mendapat keputusan OPK "false positive". 


Sebagai contoh jika anda ambil clomid dari hari ke dua selepas period sehingga hari ke lima period mengikut dos yang diberikan, maka anda boleh mulakan ujian OPK seawal hari ke sembilan selepas period bagi mengelakkan anda mendapat keputusan "false positive".


Wallahu a’lam

APA ITU CD????

APA ITU CD (cycle day) ????


Di dalam web deaifa ataupun web2 yang lain, anda biasanya akan nampak perkataan cd dan cd yang dimaksudkan  disini adalah singkatan bagi perkataan "cycle day" . Cd adalah bilangan hari yang dikira dari hari pertama keluarnya darah haid hingga hari sebelum haid berikutnya. 


Sebagai contoh:

1) Jika anda mula haid pada hari isnin jam 5 ptg dan hanya keluar tompok2 coklat dan pada keesokannya pagi selasa baru keluar darah, maka kita kira hari selasa adalah sebagai cd 1.

2) Jika anda mula haid pada hari isnin dan  telah keluar darah yang agak "heavy" sebelum jam 3 ptg, maka haritu juga iaitu hari isnin dikira sebagai cd1

3) Jika anda mula haid pada hari isnin dan keluar darah yang agak heavy selepas jam 3 ptg maka keesokannya dikira sebagai cd 1.



Wallahu a’lam

BAGAIMANA MENGGUNAKAN OVULATION TEST (OPK) BAGI PERIOD YANG TAK TERATUR


BAGAIMANA MENGGUNAKAN OVULATION TEST (OPK) BAGI PERIOD YANG TAK TERATUR



4mm ,alat alat kesan kehamilan, bagaimana tentukan waktu subur ,berjaya hamil ,bunting pelanduk,cara kira waktu subur ,cheap ovulation test ,cheap pregnancy test ,countboost for men ,dah lama tidak ada anak, de aifa   ,deaifa marketing, fertilaid, fertilaid for women, fertilaid malaysia ,hamil ,hamil2u ,hamil selepas haid ,hcg urine pregnancy test ,ingin hamil i,nginkan cahaya mata ,inginkan zuriat ,ingin mengandung ,jom hamil ,kesuburan ,kit ,lh   ovulation test strip, makanan tambahan ,marihamil ,masalah haid tidak normal ,masalah hormon ,mengandung ,nak baby ,opk ,opk murah ,ovulasi ,wanita ,ovulation test, ovulation test murah, ovulation test rm1 ,pakej jimat   ,period tapi hamil ,petua mudah hamil, petua mudah lekat ,posisi hamil ,positif opk ,pregnancy test ,pregnancy test malaysia,pregnancy test rm1, pregnant selepas keguguran, promosi upt ,quality pregnancy test, rawatan   kehamilan, rm1, subur ,tanda ovulasi t,anda tanda awal kehamilan sebelum disahkan hamil, telur wanita, tester murah, test kehamilan murah, test kehamilan paling murah, test kesuburan paling murah ,ubat subur, upt ,upt   berkualiti ,upt borong, upt double line, upt kualit,i upt murah ,upt negatif tetapi hamil ,upt rm1 ,upt samar ,upt samar tetapi hamil ,usaha mendapatkan zuriat ,waktu subur,upt harga borong, upt 60sen, opk 60 sen, borong 50sen,   ejen dropship, bagaimana menggunakan ovulation test opk, bagaimana menggunakan pregnancy test, cara tentukan waktu subur bagi wanita haid tidak normal, berjaya hamil dengan opk. positif opk, positif ovulation test,   positive pregnant



Wallahu a’lam

POSITIF OPK

Ramai yang bertanya, bagaimana rupanya opk apabila positif...disini sy ingin berkongsi picture-picture OPK apabila positif...masih ramai yang confuse dengan result opk...opk adalah negatif apabila test line samar-samar....tidak sama dengan upt (pregnancy test)...klu kita test upt walaupun result samar2 dan ada line merah dianggap positif tetapi tidak bagi opk....


positif opk, bagaimana tentukan waktu subur, berjaya hamil, bunting pelanduk, cara kira waktu subur, cheap ovulation test, cheap pregnancy test, dah lama tidak ada anak, de aifa, deaifa marketing, fertilaid, fertilaid malaysia, hamil, hamil selepas haid, hamil2u, hcg urine pregnancy test, ingin mengandung, inginkan cahaya mata, inginkan zuriat, jom hamil, lh ovulation test strip, makanan tambahan, marihamil, masalah haid tidak normal, masalah hormon, mengandung, nak baby, opk malaysia, opk murah, ovulation test, ovulation test murah, ovulation test paling bagus, period tapi hamil, petua mudah hamil, petua mudah lekat, posisi hamil, positif opk, pregnancy test, pregnancy test malaysia, pregnancy test murah, pregnant selepas keguguran, promosi upt, quality pregnancy test, rawatan kehamilan, subur, tanda ovulasi, tanda tanda awal kehamilan sebelum disahkan hamil, test kehamilan paling murah, test kesuburan paling murah, tester murah, ubat subur, upt berkualiti, upt borong, upt double line, upt malaysia, upt murah, upt negatif tetapi hamil, upt rm1, upt samar, upt samar tetapi hamil, usaha mendapatkan zuriat
ovulation test (opk) yang positif

picture di atas adalah contoh picture opk apabila positif bermakna kedua-dua line adalah sama terang...dan bagi anda yang inginkan cahaya mata, anda digalakkan untuk bersama dengan pasangan selepas 24-48 jam dari waktu anda dapat positif...


bagi anda yang tidak tahu apa itu control line dan test line, boleh lihat contoh di bawah:

 bagaimana tentukan waktu subur, berjaya hamil, bunting pelanduk, cara kira waktu subur, cheap ovulation test, cheap pregnancy test, dah lama tidak ada anak, de aifa, deaifa marketing, fertilaid, fertilaid malaysia, hamil, hamil selepas haid, hamil2u, hcg urine pregnancy test, ingin mengandung, inginkan cahaya mata, inginkan zuriat, jom hamil, lh ovulation test strip, makanan tambahan, marihamil, masalah haid tidak normal, masalah hormon, mengandung, nak baby, opk malaysia, opk murah, ovulation test, ovulation test murah, ovulation test paling bagus, period tapi hamil, petua mudah hamil, petua mudah lekat, posisi hamil, positif opk, pregnancy test, pregnancy test malaysia, pregnancy test murah, pregnant selepas keguguran, promosi upt, quality pregnancy test, rawatan kehamilan, subur, tanda ovulasi, tanda tanda awal kehamilan sebelum disahkan hamil, test kehamilan paling murah, test kesuburan paling murah, tester murah, ubat subur, upt berkualiti, upt borong, upt double line, upt malaysia, upt murah, upt negatif tetapi hamil, upt rm1, upt samar, upt samar tetapi hamil, usaha mendapatkan zuriat

garisan pada 'control line' sentiasa akan keluar setiap kali kita lakukan ujian, tetapi yang perlu kita fokus adalah pada garis 'test line' yang menentukan sama ada dah positif ataupun belum...



4mm ,alat alat kesan kehamilan, bagaimana tentukan waktu subur ,berjaya hamil ,bunting pelanduk,cara kira waktu subur ,cheap ovulation test ,cheap pregnancy test ,countboost for men ,dah lama tidak ada anak, de aifa   ,deaifa marketing, fertilaid, fertilaid for women, fertilaid malaysia ,hamil ,hamil2u ,hamil selepas haid ,hcg urine pregnancy test ,ingin hamil i,nginkan cahaya mata ,inginkan zuriat ,ingin mengandung ,jom hamil ,kesuburan ,kit ,lh   ovulation test strip, makanan tambahan ,marihamil ,masalah haid tidak normal ,masalah hormon ,mengandung ,nak baby ,opk ,opk murah ,ovulasi ,wanita ,ovulation test, ovulation test murah, ovulation test rm1 ,pakej jimat   ,period tapi hamil ,petua mudah hamil, petua mudah lekat ,posisi hamil ,positif opk ,pregnancy test ,pregnancy test malaysia,pregnancy test rm1, pregnant selepas keguguran, promosi upt ,quality pregnancy test, rawatan   kehamilan, rm1, subur ,tanda ovulasi t,anda tanda awal kehamilan sebelum disahkan hamil, telur wanita, tester murah, test kehamilan murah, test kehamilan paling murah, test kesuburan paling murah ,ubat subur, upt ,upt   berkualiti ,upt borong, upt double line, upt kualit,i upt murah ,upt negatif tetapi hamil ,upt rm1 ,upt samar ,upt samar tetapi hamil ,usaha mendapatkan zuriat ,waktu subur,upt harga borong, upt 60sen, opk 60 sen, borong 50sen,   ejen dropship, bagaimana menggunakan ovulation test opk, bagaimana menggunakan pregnancy test, cara tentukan waktu subur bagi wanita haid tidak normal, berjaya hamil dengan opk. positif opk, positif ovulation test,   positive pregnant
contoh opk negatif dan positif



Wallahu a’lam