Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz3JJmluCS6

Monday, 17 November 2014

APA SYARAT-SYARAT MENGGUNAKAN OPK????

APA SYARAT-SYARAT MENGGUNAKAN OPK????


Ramai yang bertanya kami, apakah syarat-syarat sebelum menggunakan OPK. Ok, disini kami ingin berkongsi apakah syarat-syarat atau tips2 bagi menggunakan OPK...ekceli syarat2 ni takde la berat sgt untuk diikut...hihi...insyaallah klu kita ikut kita akan dapat result yang diidamkan oleh anda semua iaitu opk yang positif jelas dan terang....:):)

Antara syarat-syaratnya adalah:

1) Jangan gunakan urine pertama sewaktu anda bangun tido. Ingat ya OPK dan UPT tak sama ya...:):)

2) Jangan minum air terlalu banyak atau jangan minum air 2 jam sebelum ujian...ok bab ini memang payah skit bagi anda yang dah terbiasa minum air dengan byk..huhu...ini kerana klu urine cair memang sangat susah nak detect, klu sepatutnya positif pun akan nampak macam negatif sebab urine cair sgt...jadi kami pun tak boleh nak conclude sama ada betul2 positif ke atau belum lg....huhu...

3) jangan makan makanan yang mengandungi air sebelum test sebagai contoh tembikai, mee sup ...ok yang ini pun akan buat urine kita cair...

4) Selepas ujian, letakkan strip anda di tempat yang kering dan bersih...klu anda letak pada tempat yang kotor dan lembap, strip akan menyerap kotoran yang ada dan sebab tu opk anda akan ada tompok2 hitam dan nanti akan buat strip anda tak cantik utk di letak pada diari ttc/kehamilan anda..Betul tak? hihihihi...........

5) Waktu yang sesuai adalah dari jam 10 pagi hingga 8 malam ( waktu yang anda rasa kurang minum dan kurang makan)...ok yang ini pun sgt penting, sebab ada yang test pada waktu 2 pagi atau waktu bangun tido 6 pg, yang ini sangat tidak digalakkan wahai customer tersayang...

5) Ok, lagi satu syarat, anda kena bersabar gunakan OPK wahai para ttc, sebab OPK bukan kita lakukan untuk sehari dua dah dapat positif, ada yang sampai berpuluh-puluh hari baru dapat positif pun ada...jadi jangan cepat gelabah klu baru cd 14 masih tak positif...sebab lain orang lain waktu suburnya....ada cepat dan ada lambat bergantung juga pada kitaran haid masing-masing....huhu


Insyaallah klu syarat2 di atas diikuti anda akan dapat result seperti di bawah bila menghampiri waktu subur...


 
 
 
 




Ha, suka tak klu dapat result macam kata atas ni????, mesti suka kan??? hihi...semua picture ini adalah picture yang dikongsi oleh pelanggan deaifa marketing dan mereka telah follow segala syarat2 seperti di atas sebelum menggunakan Ovulation Test OPK  Deaifa Marketing....:):)


Nak tengok pelanggan kami yang dah berjaya hamil???? KLIK SINI



No comments:

Post a Comment