Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz3JJmluCS6

UPT SAMAR-SAMAR??????



UPT SAMAR-SAMAR????? APA PERLU SAYA BUAT????

Assalam...tidak dinafikan, perasaan adik2 pasti gembira apabila upt yang dibuat menunjukkan keputusan yang kabur2...hendak2 lagi jika sebelum ini byk upt yang dibuat tidak pernah menunjukkan sebarang tanda....

Perasaan spt betul ke aku ni mengandung???? mesti sentiasa terfikir2..antara percaya atau tidak diri ini mengandung apabila dapat result yang sangat samar...

cthnya spt gambar di bawah:

upt murah, deaifa, strip, opk murah,pregnancy test strip, cheapest

klu diamati dan diteliti terdapat line yang sgt2 kabur di bahagian 'test line'.

bagi mereka yang dapat result seperti di ats, kami nasihatkan agar mengulangi ujian upt keesokannya atau klu nak jimat selang 3 hari.

dan jika anda buat upt sentiasa dapat line spt di atas ataupun makin terang, insyaallah kami yakin bahawa anda telah hamil. perlu diingatkan result upt diatas adalah dari upt yang kami jual shj kerana klu anda tnya tentang upt jenis lain, maaf kami tak pasti ketepatannya..kerana upt yang kami jual kami dah buat eksperimen terlebih dahulu..insyaallah keputusan adalah tepat ..;);)


upt murah, deaifa, strip, opk murah,pregnancy test strip, cheapest

ini pula cth strip apabila kering, walau kering still masih nampak sgt2 kabur...




upt murah, deaifa, strip, opk murah,pregnancy test strip, cheapest

atas ni contoh gambar upt sehari selepas dapat result pertama, klu diperhatikan test line makin terang dari yang sebelum....mesti perasaan anda pada ketika dapat result spt ini berbunga2...betul tak???...alhamdulillah....nasihat kami jika dah dapat result spt ini, anda perlu mengambil asid folik sebagai persediaan awal dan stop mengambil makanan yang tajam dan minuman berkafein.

dalam masa yang sama boleh teruskan buat ujian upt sehingga dapat test line yang terang...kenapa??? sebab bagi memastikan bahawa kandungan anda itu menjadi...;);)



upt murah, deaifa, strip, opk murah,pregnancy test strip, cheapest

ada juga yang ingin mengesahkan kehamilan mereka dengan opk...tetapi perlu diingatkan tak semua org akan dapat opk positif apabila pregnant....tetapi jika anda dapat result opk yang positif selari dengan upt yang positif, maka double confirm yang anda telah pregnant....alhamdulillah...


bagi yang masih ada perasaan sama ada percaya atau tidak percaya lagi yang dirinya hamil walau dapat result spt di atas, bolehlah beli upt clearblue digital kerana anda boleh tau juga usia kandungan anda berapa minggu....


upt murah, deaifa, strip, opk murah,pregnancy test strip, cheapest



Perlu ke saya berjumpa DR apabila dapat result diatas????

nasihat kami, bagi adik2 yang dah dapat result upt yang terang, boleh berjumpa dr utk mengesahkan kehamilan adik2...tapi perlu diingatkan bahawa, klu scan awal2 memang takkan nampak kantung terutamanya bagi mereka yang baru lewat period beberapa hari....jadi nasihat kami cuba tggu dalam 2 mggu baru berjumpa dr...atau klu hendak juga jumpa Dr, cari Dr pakar wanita berbanding klinik2 biasa kerana mereka lagi arif.....wallahualam...


5 comments:

  1. Sya da lewat haid 5 hari.pas tu sya teat orgnent tes.dpt 2 line.tp samar2 je...skrg sya sllu pening2,,letih...pingang lg la..sakit memanjg..

    ReplyDelete
  2. Sya da lewat haid 5 hari.pas tu sya teat orgnent tes.dpt 2 line.tp samar2 je...skrg sya sllu pening2,,letih...pingang lg la..sakit memanjg..

    ReplyDelete
  3. Saye pun same test line tu terlalu kabur late period skrg dh nak msuk 5 days..test sekli lg td negtiv ke positif ke ntahh lebih kurg ja...

    ReplyDelete
  4. Upt sy menunjukkan 2 line ( 1 terang dan 1 sgt2 kabur) semalam masa sy cek pagi2 tu. Tp hari ni lpas sy buat upt skali lg. Just keluar 1 line je.sy guna jenis upt yg berlainan. Yg 2 line sy guna strip pnya. Yg sy dpt 1 line sy guna dip n tell midstream yg digital pnya. Sy dh ragu2 adakah sy pregnant atau tak.

    ReplyDelete
  5. Sy dh hbs period , now lately sy rasa simptom2 mcm nk period .. Adkh ia pregnant? Test sy buat pula samar2

    ReplyDelete